Ferroviari

L’AVE és la connexió de moda Barcelona-Madrid

L’èxit del tren d’alta velocitat entre Barcelona i Madrid ha donat la raó a aquells que, des del món empresarial i l’Administració reclamaven aquesta connexió ferroviària com un dels pilars del creixement futur de Catalunya.

Des del 20 de febrer passat data d’inici operatiu de la línia de l’AVE, la connexió aèria entre totes dues ciutats s’ha vist seriosament afectat, el que ha dut a Iberia, operador del pont aeri, a reduir la seva oferta en un 20,3%. La companyia assegura que no s’han retallat freqüències sinó que simplement s’han utilitzat aparells de menor capacitat, d’acord amb la demanda actual.

Paral•lelament, Renfe ha anunciat que a partir de setembre incrementarà les circulacions entre Madrid i Barcelona fins les 52 freqüències, 26 en cada sentit.

Els barcelonins satisfets amb l’AVE

El baròmetre municipal de Barcelona constata que l’11,2% dels barcelonins ha utilitzat l’AVE des de la seva posada en funcionament, i un 62% afirma que ho farà "pròximament". El 82,1% dels enquestats valora l’arribada de l’AVE de "bona" o "molt bona". En contraposició un 10,5% qualifica el servei de "dolent" o "molt dolent".

Back to top button