superior

Allotjament

Les Kellys aconsegueixen el finançament per tirar endavant la seva central de reserves

La campanya de crowdfunding que van iniciar les Kellys Barcelona (cambreres de pis d’allotjaments) per crear una central de reserves hoteleres vinculades al segell de “treball just” podrà ser una realitat.

Han superat en una segona ronda de finançament els 90.000 € que consideraven òptims per a poder implantar aquest projecte. Tal com vam informar a Comunicatur la plataforma de reserves es podria posar en marxa a principis del 2022 ara que compten amb els diners necessaris.

La central de reserves només inclourà aquells allotjaments que les Kellys consideren que compleixen amb requisits com: la no externalització i subcontractació de treballs essencials com la neteja d’habitacions, la no discriminació salarial per sexes, o el compliment del conveni col·lectiu i les lleis de prevenció de riscos.

Una de les qüestions pendents de saber és si altres associacions de cambreres de pis que no formen part de Les Kellys Barcelona s’uniran al projecte o es mantindran al marge d’una iniciativa empresarial que no és reivindicativa social i laboral. En una comunicació rebuda per Comunicatur, algunes associacions de Kellys van voler deixar clar que la creació d’una central de reserves hotelera sorgeix d’una associació concreta i no del conjunt del col·lectiu. Recorden que el 2014 a partir d’una pàgina de Facebook que denunciava la situació precària de les netejadores d’habitacions d’hotel van sorgir fins a 14 associacions diferents, una d’elles kellys Barcelona que és la que impulsa aquesta central de reserves.

Articles relacionats

Back to top button