superior

abajo

AAVV i TTOO

1.200 agències de viatge han tancat

La covid-19 s’ha portat per davant a 1.200 agències de viatge a Espanya i amb elles 9.000 llocs de treball. Aquest és el balanç que ha presentat l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave) després d’un any i mig de pandèmia.

El seu president, Martí Sarrate, ha descrit la duresa de les xifres. Han tancat el 20% de les 6.000 agències que hi havia a Espanya el 2019 i els llocs de treball perduts suposen un 14% del total de professionals empleats a les agències. El sector preveu que encara es destrueixi més ocupació en el que queda d’any.

Més de la meitat del sector de les agències està acollit a un ERTO (expedients de regulació temporal d’ocupació) i en la seva gran majoria ho prolongaran fins al límit del 28 de febrer de 2022. Les perspectives de recuperació no són molt positives. Sarrate situa la normalitat de l’activitat en el 2024.

Segons enquesta d’ACAVE, un 70% dels seus associats ha recuperat molt lleugerament la seva facturació aquest estiu respecte a l’anterior, només un 10%. I un 80% declara que la facturació d’aquest estiu no arriba ni al 50% de l’estiu de 2019.

Articles relacionats

Back to top button