Allotjament

Hotelers demanen a l’administració que legisli sobre els pisos turístics

Els hotelers fan front comú perquè els pisos turístics estiguin sotmesos a una regulació més estricta. Urgeixen al Govern a intervenir en la seva legislació.

Empresaris de l’hoteleria de 36 països presents al ‘Global Reformbnb Forum’ han denunciat els efectes negatius del desenvolupament incontrolat dels habitatges vacacionals. La preocupació, per als hotelers, és global. El director del Gremi d’Hotels de Barcelona, ​​Manel Casals, ha declarat que cada vegada més destinacions estan demandant “un marc regulador més exigent i restrictiu sobre els pisos turístics arreu del món”.

Per la seva banda, la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) ha posat números a l’impacte dels pisos turístics sobre el mercat de lloguer d’habitatge tradicional. Assenyalen que en els centres urbans i zones turístiques de major demanda la proliferació d’aquest tipus de pisos de vacances ha significat una caiguda superior al 25% de l’oferta dels habitatges de lloguer. A més, afegeixen que hi ha “una relació directa entre l’increment de preu del lloguer en aquestes zones i la proliferació d’aquest tipus d’allotjament”.

El càlcul de la patronal és que a nivell mundial per cada 1’8% d’augment d’oferta de pisos turístics comporta una pujada indirecta de l’1% del preu del lloguer tradicional. CEHAT també ha subratllada l’inconvenient que ocasionen els usuaris d’aquests allotjaments als quals atribueix problemes d’alteració de l’ordre públic i el problema del soroll a les festes que realitzen.

El Gremi d’Hotels de Barcelona ho ha resumit amb aquesta declaració: “El creixement meteòric de les plataformes de comercialització en línia, com Airbnb, ha tingut un cost social molt elevat per als ciutadans, perjudicant l’accessibilitat a l’habitatge i, propiciant l’expulsió els veïns dels barris més turístics i la pèrdua de l’essència d’aquests”.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button