Destinacions

Catalunya tindrà una nova Llei de Turisme

El Govern català ha anunciat que comença a treballar en l’Avantprojecte de llei de Turisme de Catalunya. L’executiu assegura que vol “actualitzar els continguts de l’actual normativa per donar una resposta més eficaç a les necessitats del sector turístic”.

La intenció de la Generalitat és fer una “renovació integral de la normativa actual”. Ha informat que ara inicien els tràmits i que inclouran un període de consulta pública a la ciutadania per recollir les seves aportacions per “dissenyar un model turístic sostenible”. El Govern vol que la nova Llei tingui en consideració el que anomena “nou context social i mediambiental” així com la irrupció de les noves tecnologies i la promoció de la cultura pròpia i dels productes locals.

Consideren que amb una nova eina jurídica es pot defensar un model turístic que contribueixi al benestar actual i futur del territori i dels seus habitants i que alhora respongui satisfactòriament a la demanda turística. En aquest sentit, en l’anunci fet per l’administració, han deixat clar que el seu model turístic és el d’un creixement capaç d’harmonitzar els interessos dels turistes, la població local, els inversors/empresaris i el medi ambient.

Articles relacionats

Back to top button