Destinacions

Turisme volcànic, el Hawaii d’Europa

L’illa de La Palma ha rebut en un cap de setmana uns 10.000 turistes atrets pel volcà Cumbre Vieja que fa un mes i mig que està en erupció. Els avions i els vaixells amb destinació a l’illa han quedat pràcticament complets.

El turisme volcànic és una realitat a La Palma. És l’única bona notícia que discorre en paral·lel a la desgràcia i destrucció que genera el volcà (habitatges destruïts, evacuació de la població, desenes de terratrèmols diaris…). Mentre que els habitants de les poblacions afectades han de marxar i deixar les seves llars, els turistes s’apropen per veure un fenomen natural excepcional.

La Palma necessita que el turisme estigui actiu perquè una part molt important de l’illa viu dels visitants i necessita que hi vagi turisme. Les autoritats volen que l’economia sigui activa i es troba davant de la dificultat de fer confluir els missatges de precaució i seguretat de la població amb l’arribada de visitants.

Amb l’erupció del volcà els allotjaments turístics estan rebent reserves mitjanes de 2 o 3 nits, lluny de les reserves d’una setmana habitual. Els turistes busquen immortalitzar l’espectacle natural des d’algun dels miradors que aquests dies estan rebent molts curiosos, especialment a les nits, quan la visió de les colades és més impactant.

Algunes veus ja es pregunten si La Palma esdevindrà el Hawaii d’Europa.

Articles relacionats

Back to top button