superior

DestinacionsEmpreses

El Maresme concentra el major nombre de segells Biosphere de la província de Barcelona

La comarca del Maresme ha apostat amb força pel turisme sostenible. Així es posa de manifest amb un total de 40 empreses i entitats de la comarca que han rebut la identificació Biosphere.

Aquest segell que atorga l’Institut de Turismo Responsable (ITR), reconeix les iniciatives que treballen per afavorir el turisme responsable. La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona han liderat la iniciativa d’impulsar les certificacions a la província i a la comarca del Maresme, la gestió directa ha recaigut en el Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme.

Recentment, va tenir lloc l’acte de lliurament de les distincions a un total de 245 adhesions de la demarcació barcelonina, 40 de les quals han estat per a iniciatives turístiques del Maresme; convertint-se en la comarca amb més distintius Biosphere. Els impulsors maresmencs expliquen que el seu objectiu és convertir-se “en una destinació turística de referència, però no només per la qualitat dels nostres actius i serveis, sinó també pel nostre compromís amb el medi ambient”.

Les empreses maresmenques reconegudes pel seu compromís amb el turisme responsable estan establertes a les localitats turístiques claus: Calella, Malgrat de Mar, Arenys de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, El Masnou i la capital, Mataró.

Avança el distintiu de “Compromís per la sostenibilitat Biosphere” que promou la Diputació de Barcelona
Amb aquesta distinció la Diputació ha creat una metodologia per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics, tant a nivell públic com privat, en la línia marcada per la certificació Biosphere  que la Diputació va obtenir en les seves tres marques turístiques, “Costa Barcelona”, “Paisatges Barcelona” i “Pirineus Barcelona”. (Veure notícia a Comunicatur.info).

Per comarques, la que ha obtingut més certificacions és el Maresme, amb 40, seguida del Garraf amb 38; el Vallès Oriental amb 27; l’Alt Penedès amb 26 i Osona i Bages amb 23 cadascuna. Entre les empreses i serveis hi trobem oficines de turisme, restaurants, hotels, museus, parcs naturals, platges, turisme rural, etc. El segell és anual i renovable.

Articles relacionats

Back to top button