superior

EmpresesAllotjamentServeis

Les Kellys amb Rajoy, demanen millores salarials i laborals

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha rebut a la Moncloa una representació de les cambreres d’habitacions d’hotel (anomenades Kellys “las que limpian”) per conèixer les seves reivindicacions.

El col·lectiu ha reclamat mesures concretes que reverteixin sobre aquest col·lectiu que treballa en unes condicions de gran pressió pel volum de treball i amb retribucions baixes. Les Kellys diuen que el president del govern s’ha mostrat receptiu i que s’ha compromès a estudiar la situació i per això han manifestat la seva satisfacció.

Malgrat la reunió, les cambreres de pis d’hotel asseguren que “continuarem amb la lluita fins que aconseguim solucions.” Una de les principals reclamacions és que els hotels les contractin de forma directa i evitin externalitzar la seva feina mitjançant empreses de serveis. L’externalització de la contractació, afirmen, és una de les responsables de les males condicions laborals i salarials. També demanen un conveni específic i un increment de les inspeccions de treball.

Les Kellys, a més, denuncien que pateixen malalties que no són reconegudes com malaltia professional, com per exemple les musculars. Afirmen que moltes treballadores han de deixar la feina per les lesions. Per això demanen que es contempli el dret a la jubilació anticipada.

Articles relacionats

Back to top button