superior

Aeri

Ryanair suprimirà la meitat de vols a Girona per discrepàncies amb la Generalitat

L’aerolínia Ryanair ha anunciat la seva intenció de cancel•lar 18 rutes i reduir freqüències en 17 més del total de 66 rutes que opera des de l’aeroport de Girona per pressionar el Govern català, fet que suposarà 1,7 milions de passatgers menys a l’any. La Generalitat confirma que Ryanair va enviar un fax on l’areolínia advertia que si no es concretava una suma monetària respondria a través de la premsa.

Després d’aquest anunci, el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha explicat que el Govern abans de pagar la suma que va acordar l’anterior govern tripartit cal conèixer el pressupost que es tindrà per a aeroports i negociar en funció d’aquest.

L’AGI (Associació per a la Promoció i el Desenvolupament de les Comarques Gironines) –integrada per la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç de Girona– ha recordat a Ryanair que els acords que mantenen finalitzen el 31 de desembre del 2011 i que per tant, "són plenament vigents per a aquest any", i ha assegurat que es farà un seguiment dels drets dels consumidors afectats "per una possible cancel•lació de vols".

Des de l’oposició, l’exsecretari de mobilitat de la Generalitat, el socialista Manel Nadal, ha advertit a la Generalitat que la caiguda de passatgers resultant de les rutes cancel•lades suposarà unes pèrdues de 300 milions d’euros per a les comarques gironines. Nadal va ser l’artífex de la signatura del preacord amb la companyia irlandesa per garantir el volum d’operacions de Ryanair a Girona a canvi que la Generalitat incrementés la subvenció de 7,5 milions d’euros a 11,5 milions d’euros.

PREOCUPACIÓ PEL TURISME

Els agents econòmics també han expressat la seva preocupació, com el secretari general de la patronal Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (Foeg), David Hugas, qui ha assegurat que la pèrdua de 18 vols de Ryanair a l’aeroport de Vilobí d’Onyar farà "molt mal" a la província i, sobretot, al sector turístic.

La patronal Pimec Girona ha apel•lat la responsabilitat de les parts perquè l’"amenaça" que suposa la notícia no sigui un altre cop per al comerç i el turisme de la zona i, en general, per a la projecció de Girona i ha apostat per "sumar esforços" per traçar la viabilitat de l’aeroport.

Des del sector hoteler, el gerent del grup Costa Brava Centre Hotels, Martí Sabrià, ha assegurat que la situació creada per l’anunci de Ryanair "és un problema de país" que afecta tot Catalunya, i que han d’implicar-se totes les institucions, també AENA. /Ag EP

Back to top button