superior

Transport

Vols a Madrid i Palma des de l’aeroport de la Seu d’Urgell

L’aeroport Andorra-la Seu d’Urgell, situat a Montferrer i Castellbò (l’Alt Urgell), va estrenar el 18 de juliol els vols comercials a Madrid i a Palma de Mallorca operats per la companyia Swiftair. La infraestructura aeroportuària combina la seva activitat regular amb d’altres com vols comercials puntuals, aviació general i aviació executiva.

L’agència de viatges de la Seu d’Urgell Grup Regina ha organitzat vols amb la companyia aeronàutica Swiftair, que ha noliejat naus d’Air Europa per fer aquesta combinació cada dissabte, del 18 de juliol al 8 d’agost. El vol cap a Palma de Mallorca surt a les 12.30 h, mentre que el de Madrid ho fa a les 16.30 h.

L’aeroport Andorra-la Seu d’Urgell es va reinaugurar el 8 de gener d’enguany com a instal·lació aeroportuària pública i comercial, amb la qual cosa pot rebre vols turístics de passatgers, de mercaderies, correus o aerotaxis. Amb la posada en servei de la infraestructura s’obren noves perspectives econòmiques i turístiques al Pirineu lleidatà. Cal dir que el d’Andorra-la Seu d’Urgell és el segon aeroport de Lleida i que la demarcació esdevé la primera província peninsular espanyola que compta amb dues instal·lacions aeroportuàries, totes propietat de la Generalitat de Catalunya.

La infraestructura pot rebre avions amb capacitat de fins a 40 passatgers. D’aquesta manera, hi poden operar companyies que efectuen rutes regionals, ja sigui amb vols regulars o xàrters. El complex també pot rebre aviació corporativa i aerotaxis, avions destinats a transportar passatgers de manera privada, la qual cosa permet un estalvi de temps i una flexibilitat horària que no dóna l’aviació regular. Pel que fa a les mercaderies, l’aeroport pot garantir una major rapidesa en els lliuraments en una zona a la qual fins ara només s’hi accedia per carretera.

La instal·lació es va promoure als anys 70 i es va reobrir per a ús privat el 4 de juny del 2010 per a aviació general. Actualment, i amb prop de 10.000 operacions fetes, l’aeroport té cinc hangars construïts i disposa d’un servei de restauració i un altre de combustible per a les aeronaus. Té una pista útil de 1.267 metres de llargada per 28 d’amplada i una plataforma d’estacionament de 80.000 metres quadrats. La infraestructura ofereix cobertura a qualsevol tipus d’aviació comercial que hi vulgui aterrar.

La Generalitat de Catalunya i el Govern d’Andorra van signar al gener un conveni de cinc anys de vigència en què s’estableix una col·laboració en la gestió i la promoció de l’aeroport, així com també en la cerca d’operadors. La gestió i l’explotació de l’aeroport continuen a càrrec de la Generalitat, a través d’Aeroports de Catalunya./Noticia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Articles relacionats

Back to top button