Apartaments

Catalunya tindrà una nova normativa d’apartaments abans de l’estiu

La Generalitat de Catalunya derogarà l’actual regulació que afecta els apartaments turístics aprovada in extremis per l’anterior Govern abans de les eleccions. El sector que s’ha manifestat obertament en contra de la normativa reclama que se’ls homologui amb la resta d’activitats d’allotjament turístic.

Durant una jornada de treball de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR), la directora general de Turisme, Marian Muro, va anunciar la seva intenció de tornar a regular el sector dels apartaments sota la normativa turística, incloent els anomenats “habitatges d’ús turístic” que el govern tripartit va relegar a la Llei d’Habitatge. Muro vol que la nova normativa entri en vigor “abans de la propera temporada”. Entre els seus objectius al capdavant de la direcció general de Turisme destaca la revisió de les normatives que afecten a les empreses turístiques. “Quan tot un sector, com el dels apartaments, està en contra d’una normativa vol dir que alguna cosa no s’ha fet bé”, ha declarat Marian Muro.

Les empreses del sector han celebrat aquest anunci. David Riba, president d’APARTUR, afirma que “els apartaments turístics som un sector en creixement i les empreses gestores d’apartaments turístics reclamen poder fer-ho sense traves administratives i en igualtat de condicions que qualsevol altre sector econòmic”.

APARTUR defensa una regulació dels apartaments turístics per garantir la qualitat dels serveis i l’excel•lència en la gestió, i insta als que exploten apartaments que no tenen regulada la seva situació i a aquells que no poden oferir el nivell de serveis requerit que es reconverteixin o que extingeixin la seva activitat en el sector.

Back to top button