superior

Fires i Congressos

El turisme de congressos es debilitarà en 2012

Els congressos aquest any seran més breus, amb menys pressupost i comptaran amb un nombre menor d’assistents que optaran per congressos més propers a casa, sense luxes, i amb agendes amb major contingut.

Aquestes tendències es recullen en un estudi elaborat per American Express Congressos & Esdeveniments en el qual s’analitzen les tendències del sector per a 2012 . Segons les previsions d’American Express haurà un increment del cost dels viatges i congressos, el que impulsarà a les empreses a centrar-se en trobar l’equilibri just entre el cost i efectivitat.

La informació recopilada entre organitzadors de reunions i gestors d’hotels de tot el món mostra com les empreses segueixen apostant per l’organització dels congressos encara que la despesa per reunió podrà disminuir o romandre plana en comparació al 2011. La tendència, indica l’informe, és "fer més amb menys" doncs en realitat s’espera que augmenti el nombre de reunions. Segons l’enquesta, un terç (33%) dels hotelers enquestats esperen reduir els pressupostos de cada reunió individual, mentre que només el 7% espera augments.

TENDÈNCIES PER REGIONS

A Europa, el mercat de congressos i esdeveniments pot experimentar certs desafiaments per la incertesa econòmica. Així, el 75% dels enquestats confia a mantenir o augmentar el nombre de trobades, amb un 53% d’organitzadors que confia a mantenir el nombre de participants.

A Amèrica del Nord el sector va mostrar una gran fortalesa en 2011 i continuarà aquest 2012. Així un 80% dels enquestats espera mantenir o augmentar el nombre de trobades, encara que un 25% reconeix que reduirà el nombre d’assistents.

Les previsions per a aquest any per a la regió Àsia-Pacífic trenquen el motlle de la resta del món, fonamentalment per la fortalesa d’aquestes economies. Contràriament del que succeeix en la resta de mercat, la grandària individual de cada congrés podria créixer i les companyies estan menys preocupades per evitar instal•lacions de luxe o limitar la despesa. Així el 87% dels enquestats confia a mantenir o augmentar el nombre de trobades i només un 2% assegura que reduirà el nombre d’assistents, mentre que el 43% preveu augmentar-lo. Respecte a la localització, el 62% assegura que escollirà grans ciutats.

Finalment en l’àrea de Llatinoamèrica es preveu un moderat creixement per al sector. En particular, els hotels proveïdors anticipen un ‘boom’ en la demanda de congressos en ciutats clau com Rio de Janeiro, Sao Paulo i Panamà./Ag EP

Back to top button