superior

Destinacions

L’enoturisme genera noves iniciatives

El món de l’enoturisme està aportant nombroses propostes de tot tipus arreu del territori català, ente elles, una nova eina d’anàlisi a la Costa Daurada, l’edició de la Guia d’Enoturisme de l’Empordà i la creació del pack Menú VINSEUM, a Vilafranca del Penedès.

Des del Parc Científic i Tecnològic de Turismo i Oci es posa a disposició dels professionals del sector la publicació “Tendències Enotur” que neix amb la voluntad d’oferir informació de caràcter estratègic així com difondre els actius enoturístics de la província de Tarragona.

En el primer número analitza aspectes com ara serveis enoturístics de referència, el perfil de l’enoturista, l’estratègia europea en turisme enològic, l’enoturisme a la província de Tarragona i La Rioja com a destinació competidora. El butlletí se’edita cada quatre mesos en català, castellà i anglès i està disponible al web www.pct-turisme.cat.

Altres propostes al voltant del vi

La Guia d’Enoturisme de l’Empordà, de Lluís Tolosa i distingida com la "Millor Guia d’Enoturisme d’Espanya" pels premis francesos Gourmand, ofereix 136 llocs per gaudir del turisme del vi i més de 200 vins recomanats de la DO Empordà i altres vins gironins. La publicació inclou cellers, hotels i restaurants recomanats que cuiden el vi de l’Empordà així com més de quaranta propostes de visites culturals: museus del vi, fàbriques de taps de suro, monestirs del vi, jaciments arqueològics per conèixer la història del vi, etc.

Els responsables del Patronat de Turisme Costa Brava Girona aposten per la gastronomia com a reclam turístic de primer ordre i han manifestat que “per això, treballem en l’estructuració i creació de producte específic juntament amb el Conseller Regulador de la DO Empordà i els empresaris de la zona. La gastronomia ens acompanya a totes les accions promocionals a l’exterior perquè ens atorga un valor afegit i diferencial”.

Recentment, com ja va publicar Comunicatur, la Diputació de Girona es va adherir al projecte Rutas del Vino de España amb l’objectiu d’aconseguir la certificació «ruta del vi» que atorga ACEVIN un cop hagi estat auditada i hagi assolit els requisits normatius que s’estipulen. L’obtenció d’aquesta certificació comporta beneficis en matèria de difusió, promoció i comercialització.

Per la seva banda, el museu Vinseum i el restaurant MerCat de Vilafranca del Penedès, han creat un pack que inclou una entrada per visitar el Museu, una copa gravada i un menú degustació especial. El menú ha estat creat pel xef Oriol Llavita (restaurants El cigró d’or i MerCat) que s’ha inspirat en l’exposició Tast de VINSEUM. El paquet inclou un carnet que, a més de ser una entrada pel VINSEUM, durant sis mesos permetrà gaudir d’avantatges a moltes altres activitats enoturístiques de la zona.

Back to top button