superior

Destinacions

TBEX Costa Brava genera 222 milions d’impressions i un impacte econòmic de 500.000 euros a Twitter

El congrés mundial de bloguers de viatges, TBEX Costa Brava Catalunya ha generat 222 milions d’impressions en mitjans de comunicació digitals en dos mesos, segons l’informe de monitorització i les eines per mesurar el retorn i l’impacte. El TBEX va reunir més de 700 bloguers de 39 països a Lloret de Mar fa un mes

Arran del congrés, les marques turístiques catalanes han incrementat la seva presència en mitjans digitals d’arreu del món; han millorat la imatge de les destinacions, i han aconseguit la creació de continguts de qualitat a càrrec de tercers.

El dimarts 16 de juny, a Girona, es va presentat l’informe de monitorització que analitza l’impacte que ha tingut el TBEX dins les xarxes socials vinculat a les destinacions Catalunya, Costa Brava i Lloret de Mar. Twitter és la xarxa més important en un esdeveniment com el congrés mundial de bloguers. En el període comprés entre l’11 de març i el 10 de maig, s’han generat 32.164 piulades procedents de 102 països que han comptabilitzat 208 milions d’impressions que han arribat a més d’11 milions d’usuaris únics. Malgrat la dificultat de mesurar l’impacte econòmic en les accions digitals, s’ha estimat en 558.000 euros l’impacte econòmic de l’esdeveniment a Twitter. Pel que fa a la xarxa social Facebook, que no permet monitorització, s’han analitzat les 25 pàgines i perfils més actius i rellevants dels participants en el congrés. Aquests han publicat 168 posts que han generat més de 4 milions d’impressions potencials. Quant a Instagram s’han publicat 12.466 fotografies –generades per 2.211 usuaris- que han donat un impacte superior als 10 milions d’impressions potencials.

Comparativament entre les edicions de 2012 i 2015 del congrés TBEX celebrat a la destinació, es destaca un increment del 50 % en impressions potencials i un creixement notable en el nombre de països des dels quals s’ha piulat (de 63 països a 102).

Pel que fa a l’anàlisi qualitativa de l’acció, els organismes de promoció turística del territori impulsors de TBEX Costa Brava Catalunya valoren positivament els resultats obtinguts de l’esdeveniment donat que s’ha assolit l’objectiu d’incrementar la presència de les marques turístiques catalanes en mitjans digitals d’arreu del món; s’ha millorat la imatge de les destinacions, i s’ha aconseguit la creació de continguts de qualitat a càrrec de tercers. Concretament, bloguers de primer nivell mundial com ara The Planet D, With Husband In Tow, Gary Arndt o Hecktic Travels han contribuït al millor posicionament de les marques turístiques a Internet.

L’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i Lloret Turisme impulsen, juntament amb New Media Expo (empresa nord-americana encarregada de l’organització del TBEX), van ser els impulsors l’edició europea del congrés mundial de bloguers de viatges: TBEX Costa Brava Catalunya. /Notícia emesa per Lloret Turisme

Articles relacionats

Back to top button