superior

Ara Lleida

Tiquet de museus conjunt a l’Alt Pirineu i Aran

La Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran ha posat a la venda el PassaPorts, un tiquet conjunt que ofereix descomptes entre el 20 i el 50% en el preu de les entrades de 14 museus i equipaments patrimonials de les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Pallars Jussà, la Cerdanya, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran.

Els titulars del PassaPorts que visitin 6 o més d’aquest museus o equipaments obtindran, a més, el dret a participar gratuïtament en l’activitat exclusiva que escullin, com ara sopars entre dinosaures, accés a zones tancades al públic, visites nocturnes, vermuts amb tertúlia, tallers o excursions amb 4×4, entre d’altres.

El PassaPorts es pot comprar per 5 euros a tots els equipaments patrimonials que hi participen i té una validesa de dos anys. Els centres culturals que hi prenen part són el Consorci Gerri de la Sal, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, el Museu dels Dinosaures de Coll de Nargó, el Centre Romànic de la Vall de Boí, el Museu de la Moto, el Museu Diocesà d’Urgell, el Museu dera Val d’Aran, el Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà, el Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç, el Museu de la Conca Dellà, el Museu Hidroelèctric de Capdella, el Museu de les Trementinaires, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i el Museu dels Raiers de la Noguera Pallaresa.

La Seu i l’Alt Urgell estrenen web

D’altra banda, s’ha creat el nou web Geomapa la Seu-Alt Urgell (www.geomapa.cat), que pren com a base la tecnologia de Google Maps, i concentra la majoria dels recursos turístics de la Seu d’Urgell i de la comarca –uns 900– en un mateix portal d’Internet. Al Geomapa s’hi pot trobar informació sobre allotjaments classificats per categories, poblacions, empreses de turisme actiu, punts d’interès, museus, megàlits, esglésies romàniques, festes i tradicions, botigues d’artesania i prop de 100 rutes a peu, amb bici o amb cotxe.

A més, l’usuari o turista pot interactuar i ampliar informació sobre aquells elements del seu interès amb un sol clic. A més de conèixer l’oferta turística i la seva localització, el web també permet fer reserves de places hoteleres i descarregar-se els tracks per al GPS o arxius de pdf.

La iniciativa s’ha portat a terme entre l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Turisme la Seu, el Parc del Segre i l’Oficina de Treball del Servei d’Ocupació. L’Ajuntament de la Seu d’Urgell oferirà a la resta de comarques del Pirineu la possibilitat d’integrar-se al nou portal turístic. / Notícia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Back to top button