Destinacions

El Montsec podria ser declarat destinació Turística Starlight per la UNESCO

La serra del Montsec opta a ser la cinquena ubicació del món declarada Destinació Turística Starlight per la UNESCO. Aquesta distinció valora la qualitat del cel per observar-hi les estrelles i la capacitat científica i turística del territori. La distinció podria arribar entre finals d’aquest any i principis del 2013.

Amb aquesta iniciativa, la Unesco pretén distingir les propostes que presenten un projecte turístic lligat a la qualitat màxima del cel i la seva protecció. La declaració comporta un seguit de procediments rigorosos que inclou una recopilació molt exhaustiva de dades per part dels promotors dels projectes, una auditoria turística a càrrec d’ens avaluadors independents i una auditoria científica i astronòmica.

El Consorci del Montsec està treballant en tots els tràmits necessaris per presentar la candidatura que concorre amb una desena de projectes dels cinc continents, com ara Hawai, Xile (Atacama), Argentina o Austràlia. La UNESCO vol limitar les certificacions de destinacions turístiques a un nombre no superior a la quinzena. Les quatre destinacions que ja tenen la certificació de Destinació Turística Starlight són La Palma, Alqueva (Portugal), el llac Tekapo (Nova Zelanza) i Costiera (Itàlia).

El Montsec acull el Centre d’Observació de l’Univers (COU) a Àger, un punt de referència de l’activitat astronòmica de Catalunya i amb un dels cels més nets de l’Estat. Per les seves instal•lacions passen 29.000 visitants i enguany ha iniciat la seva quarta temporada amb novetats per als visitants. Estrena nous telescopis, un nou programa del planetari i algunes activitats vinculades al projecte transfronterer “La ruta dels Origens”.

Back to top button