superior

Ferroviari

Arcomed: corredor d’alta velocitat a l’Arc Mediterrani

Catalunya, les regions franceses de Languedoc-Roussillon i Provença-Alps-Costa Azul, i la italiana Ligúria han proposat la creació d’un corredor ferroviari internacional d’alta velocitat per impulsar els serveis de viatgers i el transport de mercaderies entre les principals ciutats compreses entre Barcelona i Gènova.

Un dels principals objectius d’aquest projecte és convertir l’Arc Mediterrani en un eix prioritari en la xarxa transeuropea de transport, responent de manera sostenible i competititva a la important demanda de mobilitat existent entre aquestes regions costaneres amb una notable activitat turística, amb més de 70 milions de turistes el 2006.

A més de Barcelona i Gènova, Tarragona, Girona, Montpellier, Marsella, Nimes, Perpinyà, Cannes i Niça són algunes de les ciutats que formen part de l’Arc Mediterrani. Amb la posada en marxa d’aquest projecte, el trajecte entre algunes d’aquestes destinacions es podria dur a terme en la meitat de temps, com per exemple, Barcelona-Génova, que passaria de les més de 12 hores actuals a només 4.40 hores.

Representants de la Generalitat de Catalunya i de les altres tres zones implicades han presentat el projecte a Brussel•les i esperen la seva aprovació durant aquest mateix mes de juliol, així com que la UE l’inclogui dintre de la xarxa transeuropea de transports.

Alternativa al transport per carretera

Un altre dels objectius d’Arcomed és potenciar els trens de càrrega com a alternativa al transport per carretera. Segons la Generalitat de Catalunya, el nou traçat evitaria el desplaçament per carretera de 1.200 camions diaris i la conseqüent reducció d’emissions contaminants.

Back to top button