superior

AllotjamentDestinacionsMercats

Andorra ja cobra taxa turística

Des de l'1 de juliol els turistes de més de 16 anys han de pagar les seves estades en allotjaments del Principat però no els residents

L’impost turístic, d’entre 1 i 3 euros per persona i dia, s’ha començat a aplicar a Andorra. Després de temps en preparació la taxa ja és una realitat. S’aplica a tots els visitants no residents que pernoctin al país en allotjaments turístics. Pagaran pels primers set dies d’estada tots els turistes majors de 16 anys. Queden excloses de pagament els residents a Andorra.

Les tarifes per nit varien en funció de la categoria de l’establiment: en els de 5 estrelles el preu és de 3 euros; en els habitatges d’ús turístic i en els hotels de 4 estrelles el preu és de 2 euros; en els de 2 o 3 estrelles 1,50 euros, i per a la resta d’allotjaments el preu és d’1 euro.

La recaptació de la nova taxa es destinarà a impulsar projectes vinculats amb el turisme. El Govern preveu recaptar més de 10 milions d’euros, uns tres milions correspondrien al període d’aquest estiu entre juliol i octubre. El punt més àlgid  arribarà en la temporada de neu on la taxa turística acumularà el volum de recaptació més alt. El turisme és la principal indústria del país pirenaic, fins el 40% del seu PIB prové de l’activitat vinculada als visitants.

Articles relacionats

Back to top button