DestinacionsEstudis

El sector turístic català detalla com serà realment la temporada d’estiu

Els empresaris de l’allotjament rebaixen les expectatives per aquest estiu i es mostren prudents davant les previsions de dades eufòriques que es traslladen

“Prudència” és l’adjectiu que trasllada la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya, ConfeCat, respecte a la temporada alta turística. “La campanya estival s’espera positiva” afirmen els empresaris catalans de l’allotjament però volen ser prudent “davant la continua incertesa i el complicat context geopolític, econòmic i social que existeix a nivell internacional”.

ConfeCat ha detallat les seves previsions per a Catalunya de forma molt concreta, per províncies i zones turístiques.

Barcelona ciutat

El Gremi d’Hotels de la ciutat informa que tota la planta hotelera està oberta i la previsió d’ocupació pels mesos de juliol i agost és del 85%, una mica inferior a la de l’any 2019 que va ser del 88%.

Litoral de la província de Barcelona

La Costa de Barcelona es veurà afectada pel conflicte bèl·lic a Ucraïna i les seves conseqüències d’inestabilitat dels mercats. Per aquest motiu el sector de l’allotjament espera que el turisme de proximitat que els va visitar durant l’any 2021 pugui continuar en aquesta línia. És la zona catalana on es mostren més prudents a l’hora de fer previsions i esperen poder superar les ocupacions de l´any anterior. En el cas de Sitges el resultat pot ser més positiu ja que els mesos de juliol i agost l’ocupació estarà entorn al 82% – 87%.

Costa Brava

Els establiments estaran tots oberts amb unes ocupacions iguals a l’any 2019, amb percentatges entorn al 80-95%. El ritme de les reserves varien segons les zones, van més lentes a la Costa Brava Centre. Els turistes majoritaris serà nacional i francès. A Lloret de Mar i Blanes al sud de la Costa Brava notaran els efectes de la guerra d’Ucraïna al ser una destinació important pel mercat rus i ucraïnès.

A l’interior de la província de Girona les ocupacions estaran entorn al 70-80% i destaca l’arribada de turistes de la resta d’Espanya. A la ciutat de Girona s’estima una ocupació entorn al 80%, una mica inferior respecte a la de l’any 2019.

Costa Daurada i les Terres de l’Ebre

Les expectatives d’estiu 2022 dels hotels, càmpings i d’apartaments a la província de Tarragona marquen dades d’ocupació similars a les de 2019, les xifres rondaran entre el 85 i el 90%. Aquí també notaran la falta de turisme rus que va ser el tercer mercat més important per a la Costa Daurada el 2019. Els empresaris volen suplir-ho amb un augment de les pernoctacions dels mercats irlandès, britànic i nacional. Els càmpings sí podrien superar resultats del 2019 però els hotels de la costa, tot i la recuperació d’activitat, encara no arribaran a xifres prepandèmia.

Així doncs, la Costa Daurada espera tancar l’any turístic amb una recuperació del 90% respecte de les dades de pernoctacions del 2019.

Pel que fa a les Terres de l’Ebre, la ConfeCat explica que recupera el ritme de l’activitat de 2019, tot i que durant la pandèmia, gràcies al mercat nacional, no va ser una destinació tan afectada.

Lleida

A la província de Lleida esperen repetir els bons resultats de l’estiu passat, especialment al mes d’agost, amb una mitjana d’ocupació que oscil·larà entre el 80 i el 95%. En tots els Pirineus, des de Lleida a Girona, hi ha bones expectatives i esperen ocupacions altes, amb turisme català i de la resta de l’Estat, amb una mitjana d’estada d’entre tres i quatre dies.

Articles relacionats

Back to top button