superior

DestinacionsReportatges

La Destinació Barcelona és la primera del món en rebre la Certificació Biosphere Platinum

La promoció d’un turisme respectuós i compromès amb l’entorn que fa temps que impulsa la Diputació de Barcelona, clau en l’obtenció de la certificació per part de l’Institut de Turisme Responsable

La Destinació Barcelona, que engloba les tres marques turístiques de la Diputació (Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona) i la pròpia ciutat, s’ha convertit en la primera destinació del món en rebre la Certificació Biosphere Platinum.

El camí fins a aquest reconeixement ha estat llarg. Va ser al 2011 quan la ciutat de Barcelona va ser el primer destí urbà del món en obtenir la Certificació Biosphere, que reconeix els esforços sostenibles de destinacions y empreses a nivell internacional. Més tard la pròpia ciutat i les tres marques turístiques de la Diputació de Barcelona van obtenir la Certificació Biosphere Gold. Ara l’Institut de Turisme Responsable, que és qui atorga les certificacions, reconeix la voluntat de l’administració de vetllar perquè les empreses facin esforços sostenibles i que a més a més les assumeixi com a pròpies i executi les bones pràctiques que promou.

L’Institut de Turisme Responsable està associat a la Organització Mundial del Turisme, vinculat a la Unesco i acreditat pel Global Sustainable Tourism Council.

La diputada de turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, i el primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, van recollir el reconeixement, en un acte celebrat a la Llotja de Mar de Barcelona. També hi van assistir altres personalitats, com la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca o la directora general del Consorci de Turisme de Barcelona, Marian Muro.

Més de 800 empreses turístiques reben el segell Biosphere Sustainable Lifestyle

En el mateix acte també és van lliurar les certificacions i distincions del programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere a un total de 844 empreses. 643 d’elles han renovat la seva certificació i 201 s’han incorporat al programa per primer cop. Per aquest motiu, representants de l’Institut de Turisme Responsable i la Biosphere Destination Community van adreçar unes paraules a les empreses que han rebut avui el distintiu.

Com us hem explicat diverses vegades, la certificació Compromís es basa en el treball al voltant dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. L’objectiu és reconèixer aquelles entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de la ciutat i les comarques de Barcelona.

Les empreses que obtenen la certificació Biosphere Sustainable Lifestyle poden sol·licitar el Safe Travels al Consorci Turisme de Barcelona. Aquest segell és el primer homologat a escala mundial i permet reconèixer a qualsevol país del món les empreses, entitats i destinacions que duguin a terme accions de prevenció i higiene contra la COVID-19, amb l’objectiu de generar espais segurs per als viatgers.

L’acte de lliurament de les certificacions i distincions del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere també ha suposat la cloenda de les activitats dedicades al mes de la sostenibilitat que han promogut la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i Turisme de Barcelona a través de la campanya “+ sostenibilitat turística. Juny 2022”.

Més informació sobre l’acte i les empreses que han rebut la certificació AQUÍ

Articles relacionats

Back to top button