superior

Reportatges-antic

Primavera Àrab: les democràcies aposten pel turisme

Els països del nord d’Àfrica que han experimentat la primavera àrab estan utilitzant la revolució social i política per a reinventar la seva destinació. Els governs d’Egipte i Tunísia van llançar campanyes amb rapidesa després del canvi de poder.

El turisme és vital per a l’economia d’Egipte i Tunísia, els principals operadors europeus han aprofitat la debilitat de les seves monedes i el seu clima per derivar turistes d’hivern. Amb anterioritat a les revoltes els estats ja havien apostat per la millora de la seva infraestructura turística.

Però els nous governs es van afenyar a no perdre aquesta indústria. A l’abril, Egipte va llançar campanyes a Europa i en els mercats del golf com Qatar, Aràbia Saudita i als Emirats Àrabs Units. Frases noves per a Egipte com "Benvingut al país de la revolució pacífica" i "Tahir – una plaça que mou al món’- en clara referència al indret central de les protestes.

Tunísia ha concentrat els seus esforços després de la primavera en campanyes en els seus principals mercats emissors: el Regne Unit i França. Van engegar un nou logotip i el lema ‘I Love Tunisia’ només un mes després del canvi de poder.

La primavera àrab també ha generat aixecaments i protestes a Líbia, Iemen, Bahrain i Síria. Bahrain va mostrar signes de recuperació en acollir la Fórmula 1. La Líbia post-Gaddafi ofereix un potencial sense exclatar, però gran part de la infraestructura turística del país ha estat destruïda durant la guerra.

Fiona Jeffery, presidenta de la World Travel Market ha declarat durant la fira: "La velocitat amb la qual les campanyes de màrqueting s’han engegat demostra la importància que han atorgat les noves democràcies d’Egipte i Tunísia al turisme com a motor econòmic. El turisme pot contribuir al desenvolupament de les democràcies d’aquests països i té el potencial per a fer-lo també en tots els països que estan vivint la seva primavera àrab".

Malgrat tot, la recuperació d’aquestes destinacions pot ser lenta però amb l’estabilitat tornaran a jugar un paper important en el turisme de sol i platja internacional i incrementaran el seu atractiu fins a nivells superiors als que obtenien abans de la revolució. En aquest cas, la indústria espanyola i catalana haurà d’estar preparada per competir i compartir una part del turisme.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button