superior

Aeri

Anunci sorpresa: Ryanair es queda

Després de diversos mesos de negociacions complicades, Ryanair i la Generalitat de Catalunya han arribat a un preacord per sumar nous avions, passatgers i llocs de feina als aeroports de Girona i Reus a partir del mes d’abril de 2012 i durant cinc anys.

De materialitzar-se aquest acord, comunicat avui pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder el primer any la mitjana de passatgers a Girona seria d’entre tres i quatre milions, i a Reus, d’entre 500.000 i 900.000.

Ryanair haurà de mantenir les rutes existents actualment i es compromet a incrementar el seu número, sobretot amb els principals mercats emergents i els més reclamats per les institucions i el sector privat, com serien Finlàndia, Noruega, Suècia i Moscou. El conseller ha anunciat un vol de Transaero que començarà a operar l’abril a Moscou des de Girona i que els irlandesos recuperaran el que unia Girona amb Madrid.

Ryanair continua però amb les seves amenaces i assegura que si AENA incrementa les seves ja elevades taxes a Girona i Reus, cancel•larà aquests projectes d’acord i marxarà a d’altres aeroports amb costos operatius més baixos.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, ha concretat que les administracions públiques –Generalitat, Diputació i Ajuntament de Girona– aportaran al fons de competitivitat de l’aeroport una quantitat total de 5,8 milions d’euros a l’any, mentre que en el cas de Reus aquesta xifra és de 3,2 milions d’euros anuals.

Recoder ha valorat que sigui "un compromís estable", ja que l’aerolínia irlandesa podrà construir un hangar per al manteniment dels avions a Girona i un hotel als voltants de l’aeroport gironí.

Lleida Alguaire

Recoder ha assegurat que hi ha "possibilitats" de tancar un acord amb Ryanair perquè la companyia irlandesa torni a operar també a l’aeroport de Lleida-Alguaire, tot i que de moment no hi ha res tancat.

El conseller ha recordat que de moment l’únic acord vigent és el que hi ha amb els turoperadors russos i britànics que s’han compromès a portar esquiadors al Pirineu lleidatà, tot i que els primers s’han fet enrere tot esperant l’entrada en funcionament de la duana. Recoder ha qualificat aquest fet de "desídia" del Ministeri de Foment per no haver-ho autoritzat encara./Ag. EP

Back to top button