superior

Destinacions

La gentrificació també afecta la gastronomia

Hi ha una expansió de locals i cartes que s'assemblen

Molts restaurants a les grans ciutats s’han decantat per una oferta gastronòmica homogènia. Les franquícies s’han obert pas als llocs turístics.

Quan arriba l’hora de dinar o sopar, el turista cerca plats típics del lloc, però no sempre els destins els ofereixen, i menys amb la qualitat esperada. I és que, segons els experts en màrqueting, els turistes s’acostumen a uns plats que els resultin familiars i sabors semblants com a garantia d’èxit.

La generalització de tot aquest menjar posa en risc la gastronomia local que cada cop queda més restringida a petits establiments que subsisteixen i que es resisteixen a canviar la seva carta per una de més estandarditzada: “Si no es defensa una gastronomia pròpia el destí perd bona part de la identitat cultural d’un lloc”, asseguren.

Als centres turístics és difícil mantenir un negoci de restauració tradicional, aquells als quals sempre han anat clients locals i que ara bàsicament tenen clients forans. Així, el tartar, l’humus o la quinoa s’obren pas deixant de banda les propostes de la dieta mediterrània. La gentrificació ha arribat també a la gastronomia.

Articles relacionats

Back to top button