Rutes turístiques per dinamitzar el Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Bages

Batejat amb el nom d’”Els 3 Monts”, aquest nou itinerari connecta tres massissos emblemàtics de Catalunya: el Montseny, Sant Llorenç del Munt i Montserrat. A Manresa, la ruta ignasiana permet descobrir la capital del Bages a través del turisme religiós.

L’objetiu principal d’”Els 3 Monts” és crear i promoure una oferta d’activitats de turisme sostenible en les comarques del Vallès Oriental i Occidental, i del Bages, al temps que es protegeix el paisatge i es promocionen els valors històrics i culturals de la zona. Aquesta proposta turística permetrà al turista conèixer indrets singulars de cada comarca com ara Sant Miquel del Fai i els cingles de Gallifa.

El Centre d’Interpretació de la ruta dels 3 Monts, ubicat a Sant Llorenç Savall, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, és el primer dels quatre que s’obriran al llarg d’aquest nou itinerari amb la voluntad de difondre la ruta i dinamitzar les zones on estaran ubicats. El de Sant Llorenç Savall, ubicat a la casa d’estiueig del poeta Joan Oliver (Pere Quart), se centra en el turisme cultural i familiar; el del Montseny, en el turisme actiu i de natura; el de Mura, en el turisme rural; i el de Montserrat, en el turisme religiós i gastronòmic.

El pressupost total del projecte és de 860.000 euros, aportats per la Direcció General de Turisme, la Diputació de Barcelona, el Consorci de Turisme del Vallès Occidental, el Consorci de Formació i Iniciatives del Bages Sud, el Consorci de Promoció Turística de les Valls del Montcau, el Consorci de Turismo del Vallès Oriental i el Patronat de la Muntanya de Montserrat.

Ruta religiosa a Manresa

També la capital del Bages s’apunta a la moda de tematitzar els seus recursos i seguir-los a través d’una ruta. En aquest cas, Sant Ignasi de Loyola és la figura que centra els itineraris de la Manresa Ignasiana, ja que va ser en aquesta ciutat on es diu que va descubrir la seva vocació religiosa.

El Santuari de la Cova, la Basílica de la Seu, l’antiga Escola de Sant Ignasi i la Capella del Rapte permeten descobrir Manresa amb uns altres ulls. El recorregut es pot completar amb una visita a Montserrat o al Monestir de Sant Benet de Bages.

Més informació:

www.els3monts.cat
www.manresaturisme.cat

0 0 0