superior

abajo

Destinacions

El Pirineu Català una de les destinacions de muntanya de més èxit a Espanya

El Pirineu Català, la Sierra de Tramuntana i el Pirineu d’Osca són les destinacions de muntanya més demandades entre els turistes internacionals, segons un estudi realitzat per l’Institut de Turisme d’Espanya (Turespaña).

Concretament, dels 570.000 turistes internacionals que reben cada any les destinacions de muntanya espanyoles, un 27% van escollir els pirineus catalans, un 21% la Serra de Tramuntana i un 13,6% el pirineu d’Osca.

Els principals mercats emissors van ser Regne Unit, Alemanya i França. Els visitants britànics, que té el major potencial de generar fluxos cap a Espanya, van optar principalment per destinacions com el Picos de Europa, els Pirineos i Sirra Nevada. Per la seva banda, els turistes alemanys es van decantar sobretot per La Palma i Sierra de Tramuntana.

L’estudi destaca que entre els visitants francesos es pot explotar la possibilitat que zones de muntanya d’Espanya es posicionin com una destinació d’estiu, sobretot llocs com els Pirineus o les muntanyes del País Basc. D’altra banda, Turespaña destaca "l’elevat potencial" que tenen els Pirineus per als turistes portuguesos.

"L’oferta turística espanyola de muntanya per al turista internacional és especialment atractiva fora de la temporada tradicional d’hivern -senderisme, esports d’aventura, activitats a l’aire lliure, Parcs Nacionals- especialment als Pirineus", recalca Turespaña.

L’estudi té com objectiu establir les prioritats en l’àmbit de la promoció i suport a la comercialització del turisme de muntanya a Espanya a nivell internacional. Les destinacions turístiques analitzades són La Palma, les muntanyes del Pais Basc, Picos de Europa, Pirineus Català, Pirineus d’Osca, Pirineus de Navarra, Sierra de Tramuntana, Sierra de Guadarrama i Sierra Nevada. /Ag. EP

Back to top button