superior

Destinacions

30.000 euros de capital públic per consolidar Grand Pallars

La Diputació de Lleida i els ajuntaments d’Espot i Rialp han entrat en l’accionariat de la societat Grand Pallars, que explota les estacions d’Espot i Port Ainé. La fórmula de consorcis mixtes podria tenir continuïtat en nous projectes a Lleida.

La Diputació de Lleida aportarà 24.000 euros mentre que els ajuntaments d’Espot i Port Ainé hi invertiran 3000 euros cadascun. A més, les tres institucions entren a formar part del consell d’administració de la societat.

El president de la Diputació lleidatana, Jaume Gilabert, destaca les virtuts d’aquesta fórmula i anuncia que “es podria extrapolar a altres espais i situacions per consolidar diferents projectes". Per Gilabert, es tracta d’una “clara aposta pel territori amb la finalitat de consolidar un dels sector més importants de l’economia lleidatana, i més concretament del Pirineu”. El turisme de neu té un important impacte econòmic en la zona que l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i de Muntanya (ACEM) xifra en més de 21 milions d’euros.

Per a la temporada 2008-2009 s’espera que visitin les dues estacions d’esquí al voltant de 170.000 esquiadors que generaran una facturació directa de 6 milions d’euros.

Back to top button