superior

Allotjament

Les petites embarcacions es converteixen en apartaments turístics

Allotjar-se en un vaixell amarat en un port esportiu és ja una tendència en les poblacions turístiques. La moda dels pisos turístics ha arribat fins a les embarcacions que ofereixen passar la nit a uns preus inferiors als d’un allotjament regulat.

Airbnb ha vist el filó i ja els ofereix en el seu portal. Els clients lloguen el petit vaixell per a dormir-hi i utilitzen les instal·lacions bàsiques del port. Aquesta nova fórmula inquieta als professionals del turisme, que hi veuen una nova incursió clandestina en la seva activitat. L’opacitat amb la que actuen i les dificultats de controlar aquest fenomen preocupa a les autoritats. La imatge de iots que semblen barraques ja s’estén pels ports esportius com el de Barcelona.

Han començat a aparèixer les primeres molèsties: problemes per la utilització dels serveis portuaris, per les festes nocturnes que s’hi organitzen i per la inseguretat. Alguns ports instal·len controls electrònics per a dificultar l’accés. Aquest tipus d’allotjament actua en un buit legal com ho fan els pisos turístics. Els propietaris estarien obligats a declarar els ingressos davant d’hisenda. En el cas de Catalunya aquest tipus d’arrendament seria il·legal perquè es considera turístic i no està registrat. Però tal i com va informar Comunicatur, està a punt d’aprovar-se el nou reglament de turisme, que contempla la tipologia d’allotjament singular que pot donar cobertura a les embarcacions. Es tracta d’una nova competència per al sector tradicional, vist per alguns com a deslleial, ja que les exigències que han d’afrontar aquests nous operadors són molt més laxes que les que sotmeten a l’hoteleria.

Articles relacionats

Back to top button