superior

Transport

El Prat és l’aeroport que més creix a Europa

Entre els grans aeroports europeus, aquells que superen els 40 milions de passatgers a l’any, el Prat és el que ha experimentat un major creixement.

El Prat se situa en la setena posició. Ha tancat l’any 2016 amb un màxim històric, amb més de 44 milions de passatgers. Les xifres no deixen cap dubte, ja que l’aeroport català ha passat d’ocupar la desena posició a colar-se en la setena, deixant enrere a terminals importants en nombre de viatgers com Londres, Munic o Roma. I de passada, Barcelona es converteix en la cinquena ciutat d’origen i destinació a Europa, situant-se molt a prop de Moscou.

Un públic americà i asiàtic
Segons Aena, un 11% més de visitants han gaudit el passat any de les instal·lacions del Prat, amb un increment espectacular del trànsit aeri provinent del continent americà, tant d’Estats Units (+ 17,7%), com Llatinoamèrica (+28 , 4%), encara que també és notable l’afluència del públic asiàtic de la zona del Pacífic.

La competència ferotge de les low cost
També les dades referides a les companyies de baix cost a l’aeroport barceloní mostren una lluita ferotge per controlar el mercat. Norwegian, Ryanair i EasyJet són les que més han crescut percentualment, seguides per Vueling, que regna al Prat amb gairebé 16 milions de viatgers.

Articles relacionats

Back to top button