superior

abajo

Aeri

El Prat ja té els tres elements necessaris per ser un hub internacional

El president d’Spanair, Ferran Soriano, ha afirmat que El Prat compta amb els tres aspectes necessàries perquè l’aeroport de Barcelona sigui un hub de vols internacionals: demanda, una infraestructura preparada i una companyia disposada a fer-ho, que és Spanair.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Soriano ha comentat que “l’aspiració que tenim és que El Prat sigui realment un hub”. Spanair encara no té obert el capítol de vols intercontinentals. La intenció primera és fer rendible l’empresa i després fixar-se en Sud-amèrica i América del Nord.

Preguntat sobre la proposta anunciada pel president del govern, José Luís Rodriguez Zapatero, d’eliminar les taxes aèries (excepte les de navegació) a les companyies que transportin més passatgers que l’any anterior, Soriano diu que és una mesura difícil d’entendre perquè les aerolínies estan transportant entre un 20 i un 30% menys. Les afirmacions de Soriano estan en sintonia amb les manifestades per les associacions del transport aeri que han trobat “confusa” la proposta del govern i que “no estimula l’activitat turística”. Les associacions aèries diuen que la caiguda de la demanda no preveu que les companyies estiguin en condicions de remuntar el tràfic i per tant la mesura no tindrà cap efecte positiu.

El president d’Spanair ha descartat el canvi de nom de la companyia a mig termini “perquè és un bon nom”. Soriano s’ha felicitat per l’èxit de la campanya portada a terme per escollir la nova imatge de la companyia que s’ha fet per votació popular de clients i treballadors en la qual s’han comptabilitzat 78 mil votacions.

Per altra banda, Ferran Soriano ha anunciat que properament es completarà l’equip directiu de la nova companyia amb el nomenament del director general. La persona per ocupar el càrrec ja està seleccionada i es tractaria d’un personatge estranger que Soriano ha qualificat de “crack”. La seu social d’Spanair ja s’ha traslladat de Mallorca a Barcelona i el seu president ha minimitzat l’afectació que això tindrà sobre la mobilitat de la plantilla.

Back to top button