superior

Destinacions

Acusen Ada Colau d’incentivar la turismofòbia a Barcelona

L’oposició a l’Ajuntament de Barcelona censura l’alcaldesa Ada Colau per la seva gestió turística i per donar força a la turismofòbia

Els partits van convocar una comissió extraordinària després dels atacs que van rebre alguns hotels durant les manifestacions contra la massificació turística a la ciutat. L’oposició ha acusat Colau de criminalitzar el turisme i va forçar l’aprovació d’un text que insta l’ajuntament a “aturar el discurs de criminalització del sector turístic” i a prendre mesures “concretes i immediates”.

Els grups polítics del consistori veuen de forma diferent els altercats contra hotels de Gràcia, Poblenou i Sants vinculats a les protestes contràries al turisme. Mentre l’oposició els qualifica de violència alarmant per al govern municipal no passa d’incident nimi. Davant les crítiques, els responsables de l’ajuntament diuen que han estat els primers en encarar la gestió del turisme amb “valentia, decisió i imaginació”.

Existeix una opinió instal•lada en una part de ciutadans que considera que el turisme es responsable dels problemes de la ciutat com són l’encariment dels lloguers o la degradació i expulsió dels veïns dels barris, la desaparició del comerç tradicional, entre d’altes. Aquesta situació s’ha traslladat també als mitjans de comunicació internacional que descriuen una ciutat de Barcelona antipàtica pels turistes.

El sector, per la seva banda, alerta que identificant el turisme amb ‘problema’ es pot generar una imatge negativa que pot costar molt revertir i combatre. La situació guanyada els darrers anys per la ciutat com una de les més atractives a nivell mundial és fràgil i no s’hi val a jugar. El turisme manté sectors importants de la ciutat, i el primer no és l’allotjament. L’agroalimentari i el comercial reben més benefici dels turistes que els propis hotels, recorden.

Articles relacionats

Back to top button