superior

Fires i CongressosDestinacionsMercats

El World Pride 2017 omplirà Madrid amb 2 milions de turistes LGTBI

Del 23 de juny al 2 de juliol, Madrid serà la capital mundial del col•lectiu LGTBI i rebrà centenars de milers de turistes que generaran un ple absolut d’hotels, restaurants i espais d’oci. Una oportunitat històrica per al sector de l’hostaleria comparable als Jocs Olímpics que no ha pogut acollir.

Segons l’organització, atraurà més de 2 milions de persones (alguns càlculs parlen de 3 milions), un milió de fora de la ciutat i d’aquests, la meitat estrangers. Els empresaris madrilenys esperen arribar a una facturació superior als 200 milions d’euros durant aquests dies.

Madrid aspira després d’aquesta celebració a desbancar Barcelona com a destinació LGTB de referència en el pla internacional. Ajuntament i Comunitat han invertit en l’últim any 1,2 milions d’euros per promocionar el World Pride 2017. Ha realitzat esdeveniments en ciutats de tot el món i accions amb influencers i periodistes LGTB de Los Angeles, Nova York o Londres. Com a acció destacada per promocionar la destinació LGTBI ‘friendly’ la Comunitat de Madrid ha col•locat en les marquesines de Nova York cartells amb el lema ‘Whoever you love, Madrid loves you’ (Estimis a qui estimis, Madrid t’estima).

Durant aquests dies la ciutat comptarà amb una programació cultural excepcional i tindrà actuacions d’artistes de tot el món. Es tracta de la celebració de l’Orgull més important a nivell global, i la primera vegada que se celebra en un país de parla hispana.

Tota la ciutat estarà plena d’escenaris. El principal serà a la Puerta d’Alcalá; també hi haurà actuacions a Sol, Colon, la Plaça d’Espanya, Chueca i a Madrid Rio. A més de les actuacions es farà coincidir la conferència internacional de Drets Humans sobre igualtat i la diversitat així com exposicions vinculades al moviment LGTBI a Espanya.

Articles relacionats

Back to top button