superior

Mercats

La desaparició del ‘roaming’ pot revolucionar el turisme

A partir de demà 15 de juny, les companyies de telefonia mòbil eliminen el ‘roaming’ a la Unió Europea. Els turistes no pagaran sobrecostos per utilitzar els serveis de veu i dades des de l’estranger, una situació que beneficiarà el sector turístic.

Tot i que les companyies espanyoles eren reticents a rebaixar els preus perquè hauran d’assumir els costos de connexió dels milions de turistes que visiten Espanya a l’estiu, finalment tots els països han assumit la mesura. La desaparició del ‘roaming’ a la Unió pot suposar una revolució per al món dels viatges, igual que ho va suposar l’eliminació de fronteres en l’espai Schengen.

Els turistes poden ja, des de qualsevol país de la UE, navegar per Internet, contractar serveis online, descarregar aplicacions, trucar… sense cost addicional. Les comoditats es multiplicaran per als viatgers que es desplacen a destinacions turístiques. Fins al moment, les excessives tarifes de connexió a Internet que havien d’assumir els turistes ha estat un escull per desenvolupar aplicacions dirigides als visitants. La nova situació multiplica la capacitat d’interactuar amb el turista per part d’empreses i institucions quan estigui en una destinació. Una nova situació que permetrà enlairar a moltes apps de viatges que fins ara no es podien plantejar una expansió general ja que els turistes no les utilitzaven.

La mesura és d’aplicació automàtica des de les 00:00 del 15 de juny sense necessitat que els clients realitzin cap acció. A més de tota la UE s’aplica també a Islàndia, Liechtenstein i Noruega. Per descomptat que al Regne Unit, tot i el Brexit i pendent de la seva negociació, es considera país membre de la UE i també en el seu territori desapareixeran aquestes despeses.

Articles relacionats

Back to top button