superior

Estudis-antics

Els viatges de negocis aguanten la crisi i el turisme vacacional s’afebleix, segons GEBTA

El principal consorci d’agències de viatge d’Espanya especialitzat en viatges corporatius, GEBTA, afirma que els viatges de negocis podrien tancar 2008 amb un creixement del 8%, (9’5% en 2007), mentre que les vendes en el segment vacacional se situaria entorn del 4%, (9’1% en 2007).

El conjunt del mercat emissor espanyol (business i vacacional) estaria així en increments del’5 2% per al 2008 (9’2% en 2007), com a conseqüència principalment de la reducció dels nivells de creixement dels viatges vacacionals, que suposen un 70% sobre el total de viatges gestionats per les agències espanyoles.

GEBTA preveu una desacceleració progressiva de l’increment de vendes, bàsicament vinculada al mercat dels viatges vacacionals. A curt termini, les previsions de GEBTA indiquen que tant en el segment business, com en el vacacional, “seguirem assistint a la consolidació de les agències on-line si bé aquestes reduiran el seu ritme de creixement, que podria situar-se en mitjanes del 30%, clarament per sota d’anys anteriors”.

Altres tendències analitzades pel consorci per al sector vacacional preveuen “un enduriment de la competència en el mercat, sumada a una major agressivitat en els preus i al manteniment dels alts nivells de presència en campanyes durant la pràctica totalitat de l’any”.

En l’apartat del transport, GEBTA augura un increment del preu mig del bitllet, per sobre del 10% i indica que en el mercat domèstic espanyol es mantindrà a l’alça el transport per ferrocarril en detriment de les quotes de l’aeri, en determinades rutes.

GEBTA facturarà més 1.800 milions d’euros en 2008 a Espanya

GEBTA Espanya està integrada per 18 agències de viatge, que sument més de 815 punts de venda i preveuen una facturació global propera als 1.850 milions d’euros (inclosos business i vacacional) per a 2008. GEBTA representa alhora una quota de mercat del 34% en el segment de viatges d’empresa, que la converteix en el principal grup espanyol d’agències en l’àmbit corporatiu, a més del grup capdavanter en termes de facturació total.

Articles relacionats

Back to top button