superior

Hotels

Portals de reserves, una iniciativa a l’alça

TUI Travel ha posat en marxa la versió espanyola de Laterooms.com, el seu portal de reserves hoteleres online que aposta per descomptes i ofertes d’última hora en més de 19.000 hotels d’Europa (prop de 3.000, a Espanya). Aquest llançament coincideix amb l’anunci de la creació d’Hotelius.fr, la versió francesa d’Hotelius.com, que suposa el debut internacional del portal espanyol.

Segons les previsions de Joan Roca, director general de Laterooms España, el portal arribarà als 5.000 hotels a Espanya a finals de 2009, amb un ritme de creixement de més de 250 establiments adherits al mes.

L’interès de Laterooms.com per entrar a Espanya ve de lluny. Cal destacar que es tracta del segon mercat amb una major implantació del turisme online i molt sensible al factor preu, especialment en moments de crisi. Segons asseguren, el 80% dels seus clients reserva durant la darrera setmana i un 20% ho fa el mateix dia. Per això, els hotels adherits al portal poden interactuar amb la demanda llençant ofertes o modificant el seu preu segons els interessi en cada moment.

Els usuaris de Laterooms efectuen el pagament directament a l’hotel un cop feta l’estada i no paguen comissions per reserva, raó per la qual els ingressos de la companyia provenen del 12% que cobren a l’hotel per cada reserva, sigui quina sigui la seva tipologia, nombre d’habitacions, ubicació o categoria. Roca insisteix que, tot i pertànyer a un gran grup turístic, se centraran en la distribució d’habitacions d’hotel i en cap cas planteja la venda de paquets turístics o de bitllets d’avió.

LateRooms aterra a Espanya després de vuit anys de funcionament al Regne Unit, primer com a societat independent i a partir de 2006 com a part de First Choice Holidays, que la va comprar per 150 milions d’euros. La fusió empresarial entre el grup turístic britànic i l’alemany TUI va donar fruit a l’actual TUI Travel.

Neix Hotelius.fr

Per la seva banda, Hotelius.com ha celebrat el seu cinquè aniversari amb el llançament d’un portal dirigit al públic francòfon i preveu prosseguir la seva expansió internacional a països com ara Regne Unit, Portugal i Itàlia.

Marc Gurri, director general d’Hotelius.com, creu que “en aquests cinc anys el nostre projecte ha adquirit l’experiència i capacitat tecnològica necessàries per començar a competir en d’altres països”. Gurri estima que a finals de 2009 el portal francès haurà generat més de 20.000 reserves.
Hotelius.com, que ofereix la possibilitat d’efectuar reserves a més de 30.000 hotels de tot el món, és una iniciativa empresarial participada pel grup Hotusa i que té al Grup Planeta com a accionista minoritari. En els dos darrers anys la seva facturació va incrementar-se un 174,4% fins els 15,5 milions d’euros amb què va tancar 2007.

Back to top button