superior

Destinacions

Madrid reobre el debat de la taxa turística

L’Ajuntament de Madrid manté la seva posició favorable a implantar una taxa turística a la ciutat. La polèmica ha tornat a activar-se després de la presentació del nou pla estratègic turístic de Madrid de l’Associació de Turisme de Madrid (ATM).

L’Associació va néixer amb la intenció de sumar Ajuntament i Comunitat, al costat del sector privat, en la promoció turística de Madrid. Però una primera discrepància ha saltat en posicionar-se el consistori a favor d’un gravamen mentre que el govern de la Comunitat s’oposa rotundament. La falta de recursos econòmics és una de les raons que animen l’ajuntament a proposar-ho, seguint el camí de Catalunya i les Balears. Aclareixen que tot el recaptat es destinaria al turisme i podria finançar a l’Associació encarregada de la promoció com passa a Barcelona.

Un tribut que generi recursos per projectar internacionalment la destinació Madrid encaixaria en la línia de treball del Pla Estratègic 2015-2019 de l’ATM. El seu president, Javier Gómez Navarro, recorda que aquest tipus de taxes s’apliquen en totes les ciutats turístiques del món. L’ATM llançarà una marca única per al conjunt de Madrid i s’ha marcat com a objectiu augmentar un 30% el nombre de turistes, un 50% la despesa i desestacionalizar la destinació incrementant un 20% els turistes en temporada baixa.

Aquesta estratègia convertiria a la capital i la seva regió en un de les cinc destinacions més importants d’Europa en 2019. Per a això també ha de guanyar quota de turisme internacional ja que actualment la dependència del mercat espanyol és molt alta.

Per tirar endavant aquesta estratègia es necessiten recursos i els empresaris, contraris a la implantació d’una taxa, temen que es reobri un debat que mai ha acabat de tancar-se.

Articles relacionats

Back to top button