superior

DestinacionsEstudisReportatges

El turisme, vist com un problema pels barcelonins

L’enquesta de percepció de les preocupacions dels ciutadans de Barcelona ha destapat una dada preocupant per l’activitat turística. El turisme és el quart problema més destacat pels ciutadans, quan fa un any n’era el setè i anys enrere no apareixia ni a l’enquesta.

El turisme va irrompre en campanya electoral i ha continuat com a cavall de batalla d’entitats veïnals, professionals turístics i administració. Els problemes econòmics, el trànsit, el transport públic o la immigració ocupen posicions més benèvoles pels barcelonins en el rànquing de problemes. El turisme se situa just darrere dels tres temes que consideren més greus: l’atur, la inseguretat i la neteja.

Una explicació seria la sensació de congestió i saturació de turistes que tenen alguns barris. Posar el sector a debat li ha convertit l’últim any en l’ase dels cops. En només un any ha estat el doble de ciutadans els que han considerat el turisme com a problema. Un 6,4% dels enquestats així ho consideren, però analitzant les dades per barris aquest percentatge puja al 15,4% a Ciutat Vella, el 9,8% a Gràcia i el 7,3% a l’Eixample.

El sondeig municipal dóna força a l’ajuntament en la seva intenció de modificar l’estratègia turística de la ciutat. El fet de que en els barris sense presència de turistes el turisme ni apareix entre els principals problemes avala pel consistori la necessitat de descongestionar les zones saturades.

El secretari de l’Organització Mundial del Turisme, Taleb Rifai, es sorprenia en una entrevista recent: “Em preocupa que la ciutat no vulgui rebre turistes. El creixement no és l’enemic. L’important és com creixes i com gestiones el creixement en benefici teu”.

Segons un estudi d’Esade realitzat sobre el turisme de la capital catalana, el 71% dels turistes consideren l’hospitalitat com un element clau per a l’elecció d’una destinació urbana o de compres. Barcelona no pot ser aliena a aquest fet ja que l’estudi afirma que un elevat nivell d’hospitalitat contribueix directament a un major consum per turista.

Articles relacionats

Back to top button