superior

abajo

Empreses

Port Aventura perd visitants i amplia capital amb un nou soci

Port Aventura ha perdut un 10% de visitants durant els primers nou mesos de l’any i el benefici net ha estat d’un 49% inferior. El principal parc temàtic del sud d’Europa vol una segona oportunitat i per això ha trobat un inversor que injectarà uns 80 milions d’euros en els propers 4 anys.

El negoci dels parcs temàtics està en entre dit. A Espanya només Port Aventura es salva dels números vermells malgrat que ha tingut una evolució negativa els darrers exercicis. Criteria, la societat que gestiona la cartera d’inversions de La Caixa i propietària de PortAventura, fa temps que buscava desprendre’s del parc. Quan semblava que el fons de capital risc Blackstone es quedaria el 100% del negoci l’operació no es va arribar a tancar. Ara, en plena crisi econòmica, Criteria ha arribat a un acord amb Investindustrial, un grup inversor amb experiència en el sector del lleure, perquè es quedi el 50% i impulsi un nou pla de negoci amb noves inversions.

El futur de Port Aventura és una incògnita però amb aquesta inversió sembla que es fa un pas endavant per donar continuïtat al negoci els propers anys. Una bona notícia per a la Costa Daurada i Catalunya en quant el parc temàtic és un dels principals dinamitzadors turístics del país.

L’operació té una certa complexitat i es podria consumar a finals d’any. Criteria ha hagut de dividir l’actual negoci en dues societats. Una empresa serà la propietària dels camps de golf, el Beach Club i el terrenys d’ús residencial i comercial i es mantindrà en mans de Criteria. La segona, que es repartiran al 50% Criteria i Investindustrial, gestionarà el parc temàtic PortAventura i el Caribe Aquatic Park, els hotels PortAventura, Caribe Resort, Gold River i El Paso, i el futur Centre de Convencions. La incorporació d’Investindustrial es realitzarà mitjançant una ampliació de capital per un import de 94,8 milions d’euros.

El sector turístic i les administracions de les comarques de Tarragona respiren alleugerides i ja han manifestat la seva satisfacció per uns plans, que com a mínim, aposten per donar viabilitat la parc.

Back to top button