superior

Fires i Congressos

En marxa el primer Congrés de Càmpings de Catalunya

Tindrà lloc del 25 al 26 d’abril i comptarà amb una plena representativitat del sector

Per primera vegada el sector del càmping, que porta 70 anys de trajectòria, celebrarà un congrés amb una representació integral del sector.

Sota l’organització de la Federació de Càmpings de Catalunya (FCC), que agrupa a les cinc associacions catalanes, Associació de Càmpings de Girona, Associació de Càmpings de Barcelona, Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Associació de Càmpings de Lleida i Associació de Càmpings de Muntanya i del Pirineu Català, el congrés tindrà lloc al càmping Vilanova Park, de Vilanova i la Geltrú.

Entre els principals objectius de la trobada destaca superar discrepàncies i cohesionar els càmpings de tot el territori; potenciar la marca global Càmpings de Catalunya i donar a conèixer a les administracions i opinió pública el pes específic d’aquest sector en el turisme i en l’economia catalana. Cal recordar que Catalunya és una de les principals destinacions de càmping europees, amb una oferta de 351 càmpings i 271.419 places, que dona feina a 13.529 persones.

Un programa molt ambiciós

Durant els dos dies del congrés hi haurà una intensa activitat, centrada en tres eixos principals: sostenibilitat, digitalització i diàleg europeu. A partir d’aquí resumim els principals punts del programa:

  • Presentació de l’informe “Càmping a Catalunya: impacte econòmic, dades rellevants i beneficis sostenibles”, elaborat per BIM Consultors.
  • Ponències i taules rodones sobre “Canvi climàtic i sector càmping: riscos i oportunitats”; “El càmping del futur: explorant solucions sostenibles i innovadores” o “Reptes i oportunitats de la digitalització per al sector càmping” a càrrec de Segittur.
  • Participació de líders d’opinió europeus en dues taules rodones: “Perspectives clau”, amb la participació de Pincamp, ACSI i la Universitat de Rijeka (Croàcia) i “Diàleg europeu: perspectives actuals i futures del sector càmping”, amb participació de la federació de càmpings italiana FAITA, l’espanyola FEEC i la catalana FCC.
  • Primera Gala dels Càmpings Catalans. La nit del 25 d’abril.
  • Workshop amb una vintena d’empreses proveïdores d’equipaments i serveis per càmpings, que presentaran les seves últimes novetats.

Podeu veure el pre-programa complet del congrés AQUÍ.

I us podeu inscriure AQUÍ.

Articles relacionats

Back to top button