superior

AAVV i TTOO

Multa milionària a la vista per a Booking

486 milions d’euros de la CNMC, la més gran a la seva història

El gegant Booking s’enfronta a Espanya amb una multa de l’autoritat de la Competència de 486 milions d’euros per les condicions comercials que la plataforma imposa als hotels.

Des de l’octubre de 2022 la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) investiga Booking.com per les seves pràctiques amb els hotels espanyols. Ha anunciat que quan tanqui el procediment, cap el mes de juliol de 2024, li podrà imposar la sanció més alta que l’organisme ha incoat a la seva història.

Dues associacions hoteleres (Asociación Española de Directores de Hoteles  i Asociación Empresarial Hotelera de Madrid) van denunciar les condicions que exigeix l’agència nord-americana de viatges online, que és la més gran del món. Per exemple l’exclusivitat de treballar amb ella com a única plataforma de viatges online o la d’oferir-los el preu més baix de comercialització que l’hotel tingués en el mercat. La CNMC ha considerat il·lícites aquestes pràctiques a Espanya que han proporcionat uns beneficis milionaris a la companyia per un abús de posició.

Booking diu que ha col·laborat en tot moment amb l’organisme regulador i que no està gens d’acord amb la intenció que té la Comissió. Per ara ja ha previst en els seus comptes l’aprovisionament d’aquesta quantitat milionària. En la presentació dels seus resultats confirmava que havia apartat els 486 milions dels beneficis a la vegada que treballava en la interposició d’un recurs si la decisió de la sanció és definitiva. Ha anunciat que vol portar davant la Unió Europea la fragmentació de normatives que hi ha a nivell nacional.

Articles relacionats

Back to top button