superior

Empreses

Ja són més de mil les empreses amb certificació Biosphere a la Destinació Barcelona

Aquest segell és un reconeixement per les bones pràctiques en gestió sostenible.

Un total de 1.043 empreses i entitats s’han acreditat ja amb el programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere. Des del seu naixement el 2017, aquest és un dels projectes més importants que ha impulsat la Diputació de Barcelona i mostra el seriós compromís de la Corporació envers la sostenibilitat del sector turístic.

Fent una mica d’història, recordem que va ser l’Institut de Turisme Responsable (ITR) el que va començar a promoure la sostenibilitat mediambiental al sector. L’ITR és una ONG internacional en format associatiu que promou des de fa més de 20 anys el turisme responsable. Va néixer després de la Conferència Mundial de Turisme Sostenible que va tenir lloc a Lanzarote el 1995. Amb el suport de la UNESCO, l’Organització Mundial del Turisme, el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient i la Unió Europea, d’allí van sorgir diferents segells agrupats sota la marca Biosphere.

L’any 2017, la Diputació de Barcelona, juntament a la Cambra de Comerç de Barcelona, va ser decisiva per a la promulgació de la certificació Biosphere a la província. Primer va ser la pròpia Corporació la que es va certificar i, després, va impulsar que altres institucions i entitats s’adherissin al programa. Així, dos anys més tard, s’hi van incorporar l’Ajuntament de la capital catalana i el Consorci de Turisme de Barcelona. L’objectiu era i és reconèixer aquelles institucions i entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de la ciutat i les comarques de Barcelona.

Poc a poc, la Diputació va liderar que empreses i entitats turístiques barcelonines s’adherissin també al programa i aconseguissin la certificació. Actualment, 1.043 ja s’han acreditat amb el programa. D’aquestes, 487 són de Barcelona ciutat i 556 de la resta de comarques de la província:

 • 100 del Maresme
  • 76 del Baix Llobregat
  • 69 de l’Alt Penedès
  • 66 del Garraf
  • 58 d’Osona
  • 43 del Vallès Oriental
  • 36 del Bages
  • 36 del Berguedà
  • 36 del Vallès Occidental
  • 27 de l’Anoia
  • 7 del Moianès
  • 2 del Barcelonès

Per tipologies, la majoria d’empreses i entitats amb certificat Biosphere a les comarques de Barcelona —sense comptar Barcelona ciutat— són allotjaments turístics (83), seguit per destinacions turístiques (54), museus (47), allotjaments rurals (46), oficines d’informació turística (46), restaurants (43), cellers (37), platges (35) i empreses d’experiències (28). També han obtingut la certificació agències de viatges, guies turístics, càmpings, comerços i espais naturals protegits, entre d’altres.

La certificació Biosphere Sustainable Certified permet millorar el posicionament de l’empresa o del servei en relació al turisme sostenible i li dona més visibilitat a escala nacional i internacional. Aquesta certificació està oberta a totes aquelles empreses privades i ens públics que vulguin millorar la seva gestió interna i la seva imatge social comprometent-se amb la sostenibilitat mediambiental.

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button