superior

Allotjament

Airbnb, l’única plataforma que no col·labora en evitar l’oferta il·legal a Catalunya

Booking, Niumba, Tripadvisor, Rentalia, Homeaway i Spain Holiday estan treballant conjuntament amb la Generalitat de Catalunya per eliminar de les seves plataformes de comercialització l’oferta d’allotjament que no fa constar el número de Registre de Turisme de Catalunya. Airbnb és l’única companyia important que no està facilitant l’eradicació dels anuncis de pisos turístics que no compleixen la normativa catalana.

En un comunicat, la Direcció General de Turisme ha explicat que les principals plataformes estan fent les modificacions oportunes en els seus webs de manera que figuri el número de registre en l’oferta publicitada de HUTs (Habitatge d’Ús Turístic).

Ja són diverses les plataformes comercialitzadores d’allotjament que retiren els HUTs sense el número oficial exigit a Catalunya. La PAT (Asociación Española de Plataformas Digitales de Alquiler Temporal) formada per Niumba, Tripadvisor, Rentalia, Homeaway i Spain Holiday s’hi ha sumat a aquesta col·laboració i ha retirat uns 33.000 anuncis en total. En aquest sentit, la Generalitat ha requerit en els dos últims anys la retirada de prop de 56.000 ofertes d’allotjament publicades en diferents plataformes tecnològiques.

El director general de Turisme, Octavi Bono, assegura que la decisió de “la PAT, igual que va fer Booking en el seu dia, és exemple de com les plataformes, si volen, poden complir perfectament amb la normativa i no contribuir a comercialitzar oferta il·legal que s’escapa del control de l’administració”. I afegeixen que l’obligatorietat d’exhibició d’aquest número de registre ha estat avalada repetidament pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Actualment a Catalunya hi ha regularitzats més de 75.000 establiments d’Apartament i Habitatges d’Ús Turístic que aporten 425.725 places d’allotjament. Això suposa el 85,15% de les 500.000 places potencials que hi ha a Catalunya d’aquesta tipologia d’allotjament, segons estimacions de la Direcció general de Turisme.

Articles relacionats

Back to top button