superior

abajo

Ferroviari

L’AVE Figueres-Perpinyà entrarà en servei l’octubre de 2010

El tram del Tren d’Alta Velocitat entre Figueres-Perpinyà es posarà en servei en 18 mesos, segons ha confirmat el ministre francès d’Ecologia, Jean-Louis Borloo, en una entrevista a la televisió BFM TV. A més, el Govern francès llançarà pròximament l’oferta pública per al traçat del sud-oest Bordeus-Tolosa-Perpinyà.

"La part Figueres-Perpinyà es posarà en servei en 18 mesos", ha indicat Borloo, que també ha avançat que el pròxim trimestre se signarà el traçat del trajecte Nimes-Montpeller i a final de juny es prendrà la decisió per portar la línia fins a Itàlia.

El titular d’Ecologia ha admès d’altra banda que el "principal problema" de la línia transversal que anirà fins a Niça és la costa d’Espanya i Itàlia, que és "espantosa", i ha donat a entendre que la idea seria roturar com s’ha fet amb el túnel sota els Pirineus.

Pel que fa al traçat de l’AVE francès, la decisió està presa, sobretot a la part de Bouches-du-Rhône que es coneixerà a final de juny. Borloo ha reconegut que la qüestió del traçat "sempre és difícil" perquè cal evitar malmetre el paisatge, però s’ha mostrat convençut que es trobarà "la millor solució".

El ministre va revelar el febrer passat els futurs eixos transversals de les línies de l’Alta Velocitat i va anunciar el llançament d’un estudi de les línies que uniran Nantes i Lió, Tolosa i Narbona o Nimes i Perpinyà, que es completaran amb una radial cap a Clermond-Ferrand, al centre del país. La idea és unir França, Espanya i Itàlia i crear una gran línia est-oest pel sud sense oblidar el centre de França./Ag. EP

Back to top button