superior

DestinacionsEstudis

La nova lluita a Barcelona són els creuers

Proposta dràstica: no superar els 10.000 creueristes diaris, un màxim de tres creuers i reduir en temporada alta a la meitat el nombre total de creueristes mensuals

L’Ajuntament de Barcelona vol limitar els turistes de creuers perquè provoquen excessos a la ciutat i generen poca despesa. Demana a l’administració estatal i autonòmica que regulin amb urgència aquesta activitat.

El consistori no vol sentir a parlar que en pocs anys arribin 3,5 milions de creueristes anuals a la ciutat que l’únic que fan es “deambular durant quatre hores i fent una despesa mínima” (50 euros de mitjana els que passen només unes hores).

La tinent d’alcaldia d’Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, vol modificar aquest model turístic i seguir “la línia del Govern Balear”. S’ha referit al turisme de creuers com e que identifica la ciutat amb un “parc temàtic”. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet una proposta dràstica: no superar els 10.000 creueristes diaris a la ciutat i un màxim de tres creuers com ja fa Palma de Mallorca. A més, vol reduir en temporada alta a la meitat el número total de creueristes mensuals.

El Port de Barcelona és el principal punt creuerista de tota la Mediterrània i del continent Europeu, a nivell mundial només el superen alguns ports dels Estats Units. El rècord de visitants de creuers a Barcelona va ser el 2019 amb 3,1 milions i auguren pel 2030 arribar als 3,5 milions.

A banda de la saturació que provoquen, l’ajuntament veu els creuers com uns generadors de contaminació inassumible. Janet Sanz ha estat molt dura al afirmar que “no hi ha creuers verds”, desmuntant les veus que defensen el procés d’adaptació que fa el sector cap a un model més sostenible.

-Regulació de l’activitat dels creuers

-INFORME D’EXTERNALITATS DEL TRÀNSIT DE VAIXELLS AL PORT DE BARCELONA

Articles relacionats

Back to top button