superior

abajo

Destinacions

La ciutat de Girona serà l’escenari de Joc de Trons i multiplicarà el seu turisme

El call jueu i la catedral de Girona acolliran el rodatge de la propera temporada de la sèrie ‘Jocs de Trons’. La cadena nord-americana HBO està treballant per localitzar la multimilionària sèrie a la ciutat gironina.

Tot i que la productora porta amb molta discreció aquest tema ja s’ha filtrat la seva intenció de rodar en aquests espais. També estan buscant noves localitzacions. El president d’Endemol, Jordi Bosch, ho ha avançat a l’emissora RAC1: “no és que s’estigui considerant, sinó que s’està treballant seriosament”. Aquests dies a Los Angeles les diferents productores han realitzat els seus ‘screening’ i ha estat allà on s’ha conegut la intenció de l’HBO de gravar a Girona.

Sevilla va acollir el 2014 el rodatge de la cinquena temporada i la ciutat i la província es van revolucionar. Els espais elegits per a la superproducció ja han començat a incrementar el turisme de forma notable. La previsió és que Girona pugui incrementar el número de turistes també de forma espectacular si es té en compte el que va passar en els escenaris d’anteriors entregues. Els mercats que podrien incrementar-se de forma espectacular són els italians, portuguesos i britànics, grans seguidors d’aquesta producció audiovisual. A tall d’exemple, la cerca de viatges a Sevilla va créixer un 107% durant l’emissió dels primers capítols de la temporada i les reserves de viatgers espanyols a Islàndia també ha crescut més d’un 100% gràcies a la sèrie.

La sèrie té més de 28 milions d’espectadors setmanals només a Estats Units i s’ha convertit en tot un fenomen audiovisual amb seguidors molt devots a nivell mundial. La magnitud de la producció és tan espectacular que un cop comenci l’emissió dels capítols amb escenes de Girona altres productores americanes s’interessaran per la ciutat com decorat per als seus rodatges. En aquest sentit, destacar que més de 86.000 persones es van presentar a la productora espanyol Fresco Film, quan va anunciar que necessitava 600 extres per a la sèrie.

Articles relacionats

Back to top button