superior

Destinacions

Cellers del Penedès creen la primera carretera del vi de l’Estat

Dotze cellers del Penedès de set municipis han creat la primera “wine road” o ruta enoturística de carretera a Espanya. 40 quilòmetres per les carreteres B-2121 i la C-15 que es poden fer en cotxe o, més endavant, també per camins a peu o en bicicleta per recorreguts alternatius.

Inspirada en les “wine road” californianes o novazelandeses, la ruta incentiva les visites als cellers i també a tots els actius turístics dels set municipis involucrats: Sant Martí, Pacs, Vilafranca, Olèrdola, Canyelles, Sant Pere de Ribes i Sitges. Recupera l’antic traçat comercial que en l’època dels romans s’utilitzava per transportar els vins elaborats en aquest territori.

La senyalització es podria iniciar en els propers mesos. També han creat una app per a mòbil i tauletes on es podran seleccionar diferents trams del recorregut i es podran geoposicionar els recursos. D’aquesta manera s’indica quins cellers, punts d’interès i restaurants queden a la vora perquè els turistes confeccionin el seu propi recorregut i experiència enoturística.

La ruta es posarà en marxa el 13 de juny i al llarg de l’any organitzaran caps de setmana temàtics amb activitats de tots els cellers. Les bodegues que conformen la iniciativa són: Mas Bertran, Rovellats, Parés Baltà, Colet, Torres, Heretat Mas Tinell, Pinord, Torreblanca, Finca Viladellops, Clos Lentiscus, Torre del Veguer i Puig Batet.

Articles relacionats

Back to top button