superior

AllotjamentEstudis

Els hotels tanquen un dels millors semestres dels últims anys

L’activitat hotelera en els establiments catalans s’ha incrementat durant el primer semestre de l’any. En hotels de Catalunya s’hi han allotjat 9,5 milions de viatgers, un 4,2% més que el mateix període acumulat de 2018.

Pel que fa a les pernoctacions, aquestes han arribat als 24,7 milions, un increment interanual del 4%. El turisme estranger és el que més creix respecte al mateix període del 2018. Els turistes internacionals són el principal client. Acumulen el 63,6% del volum de viatgers i 71,7% del de les pernoctacions.

Els ingressos hotelers fins a juny de 2019 en els allotjaments catalans ascendeixen a 98 euros per habitació ocupada, un 6,1% més que un any abans, i 64,7 euros per habitació disponible, amb un augment del 10,5% respecte del primer semestre de 2018.

La facturació per habitació ocupada per marques turístiques de Catalunya creix en termes globals, llevat en els allotjaments de Paisatges Barcelona i Pirineus. Quant a la rendibilitat per habitació disponible, augmenta en els establiments de les marques Paisatges Barcelona, Terres de Lleida, Barcelona, Costa Brava, Costa Daurada i Val d’Aran, i en la resta decau.

Els hotelers de la marca Barcelona registren la rendibilitat més elevada del període, tant per habitació ocupada com disponible. L’estada mitjana se situa en 2,6 pernoctacions per viatger, similar a la d’un any enrere. Aquestes dades les ha facilitat l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya.

Articles relacionats

Back to top button