superior

Aeri

Girona pot perdre 17 rutes de Ryanair que passarien al Prat

Ryanair està oferint actualment a l’aeroport de Girona 17 de les 20 connexions que a partir de setembre posarà en marxa a l’aeroport de Barcelona. Tot i que els màxims responsables de l’aerolínia irlandesa diuen que mantindran les seves bases de Girona i Reus ja han anunciat un descens de l’activitat durant la tardor.

És evident que la pèrdua de viatgers serà considerable. Bona part dels 2 milions de viatgers anuals que preveu moure Ryanair a Barcelona correspondran a operacions que actualment es realitzen des de Girona. Encara és hora per conèixer quines connexions desapareixeran de l’aeroport gironí però la lògica econòmica i del sector aeri indiquen que és inviable repetir rutes. Malgrat tot, el vicepresident de la companyia, Michael Cawley, assegura que és “perfectament factible” operar a Barcelona, Girona i Reus, i diu que hi ha rutes que es poden realitzar en les tres bases, com serien Dublín i Roma.

Per a Cawley, competidors com Vueling i Spanair són “irrellevants” per a l’aerolínia irlandesa, perquè assegura que els preus de Ryanair seran almenys un 50% més barats que els de les altres companyies.

Les noves connexions anunciades a Barcelona seran a Brussel•les, Càller, Dublín, Düsseldorf, Edimburg, Milà, Oslo, Roma, París, Venècia i les domèstiques Gran Canària, Eivissa, Lanzarote, Màlaga, Palma de Mallorca, Santander, Santiago de Compostel•la, Sevilla, València i Tenerife.

Back to top button