superior

Estudis-antics

Espanya guanyarà 1,3 milions de turistes en 2011

L’entrada de turistes estrangers a Espanya augmentarà un 4% en 2011, el que suposarà 1,3 milions més de visitants respecte els 52,7 milions de turistes estrangers comptabilitzats l’any passat, segons les previsions de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (Cehat).

El president de Cehat, Joan Molas, ha explicat que s’assolirà aquesta xifra "si es mantenen les vendes" que s’han obtingut durant els dos primers mesos de l’any en el mercat "alemany, francès i nòrdic, majoritàriament, i en el britànic de forma més minoritària".

Referent al preu mig per habitació, el 47% de les associacions hoteleres enquestades per Cehat consideren que per al primer quadrimestre de 2011 el preu mig per allotjament es mantindrà igual que l’existent actualment. No obstant això, Molas ha explicat que seria lògic que les tarifes es vagin "adaptant" a la millora de les expectatives en el sector i a l’increment en el nombre de pernoctacions. Aquesta adaptació a l’alça en el preu "és el que ha de passar, i passarà", comenta Molas.

En quant al nombre de pernoctacions, preveuen un empitjorament per "l’evolució negativa" en les estades mitjanes dels hostes. Concretament, els hotelers esperen que siguin els alemanys, els francesos i els turistes nòrdics qui més pernoctin en els allotjaments espanyols.

En aquest sentit, Molas va matisar que "històricament", la "disminució de l’estada ha suposat una millora en la despesa mitjana", cal tenir en compte els diners que es gasten els visitants encara que el nombre de nits en l’allotjament es redueixin./Ag EP

Articles relacionats

Back to top button