superior

Destinacions

La Diputació de Barcelona implementarà el model de Destinació Turística Intel·ligent a tota la província

Un acord amb SEGITTUR permetrà impulsar un model de desenvolupament i gestió turística més digital, sostenible i competitiu

La Destinació Turística Intel·ligent (DTI) es defineix com una destinació innovadora i consolidada sobra una infraestructura tecnològica d’avantguarda. De fet es tracta d’un projecte que impulsa la Secretaria de Estado de Turismo a través de SEGITTUR, la societat espanyola dedicada a la gestió de la innovació i les tecnologies turístiques.

La diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido i el president de SEGITTUR, Enrique Martínez Marín a l’acte celebrat al Palau Güell de Barcelona. ©Albert Miró – Diputació de Barcelona

És per aquest motiu que la Diputació de Barcelona acaba de signar amb SEGITTUR un acord de col·laboració per implementar el model de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) a la província de Barcelona. Segons el conveni, la Diputació es converteix en entitat promotora del model DTI i esdevé el punt d’accés únic a la xarxa DTI a la província.

La Diputació de Barcelona ja es va adherir a la xarxa DTI l’any passat (veure notícia a Comunicatur) i ja ha anat col·laborant activament com a membre titular. Enguany ha coordinat el Grup de Treball de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars per tal de definir el paper d’aquestes institucions supramunicipals en el projecte i proposar les eines per materialitzar la seva contribució com a membres promotors del model DTI. Amb l’acord signat ara impulsarà aquest model a totes les comarques de Barcelona. S’anirà implantant paulatinament a les destinacions que actualment formen part del Projecte d’actualització i seguiment del Sistema d’Indicadors de Turisme (SIT-DIBA) per a la gestió sostenible de les destinacions: les comarques de la província, els municipis capitals de comarca i 15 municipis turístics.

A l’acte de signatura de l’acord, que va tenir lloc al Palau Güell de Barcelona, van participar la diputada de Turisme, Abigail Garrido, que va destacar que «amb la implementació del model DTI, la Diputació de Barcelona reforça les polítiques turístiques de la institució adreçades als ens locals de les comarques de Barcelona. L’impuls d’aquest procés de millora contínua i model de gestió turística innovador, sostenible, responsable, digital i amb un sòlid sistema de governança ha de contribuir perquè les destinacions barcelonines siguin més competitives i més adaptades a les necessitats tant dels visitants com dels propis residents».

Per la seva banda, el president de SEGITTUR, Enrique Martínez Marín va dir que «la Diputació de Barcelona és la primera institució supramunicipal que aposta pel model de destinacions turístiques intel·ligents, una iniciativa a la que ja s’han sumat a la província altres destinacions com Santa Susanna i Castelldefels».

Podeu veure més informació sobre les Destinacions Turístiques Intel·ligents al web de SEGITTUR AQUÍ.
I podeu anar directament al web dels DTI AQUÍ.

Articles relacionats

Back to top button