superior

AllotjamentDestinacions

El TSJC avala les àrees d’acollida d’autocaravanes de Catalunya

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) reconeix que les àrees d’acollida d’autocaravanes són una nova modalitat diferent a les que ofereixen els càmpings perquè només permeten una estada de vehicles en trànsit.

Les àrees d’acollida d’autocaravanes són de recent creació a la normativa turística catalana i estan considerades com a nous establiments turístics a l’aire lliure. El sector del càmping i més concretament l’Associació d’Àrees Privades d’Autocaravanes que és la que va presentar un recurs contenciós davant del tribunal, considerava que aquestes àrees realitzen competència deslleial perquè tenen menys obligacions i requisits de complir. El TSJC ha donat la raó a la Direcció General de Turisme en reconèixer que la limitació de temps de l’estada imposada en un màxim de 48 hores de durada en el decret regulador és el que diferencia aquesta modalitat dels establiments de càmping.

La normativa fixa aquest temps màxim perquè els vehicles s’estiguin a les àrees d’acollida d’autocaravanes i a més no les deixa fer una nova estada fins transcorregudes 24 hores de l’estada anterior. La Generalitat de Catalunya justifica aquest nou tipus d’establiment per atendre exclusivament la demanda de les persones que viatgen en caravana, o vehicles similars, i estan de trànsit o ruta per conèixer el país.

Els visitants que fan estades de diversos dies o mesos han d’utilitzar altres tipus d’establiments com per exemple els càmpings. Les àrees estan regulades per establir-se un parell de dies com a màxim. Segons ha explicat l’administració, a Catalunya existeixen tres opcions clares per satisfer la pràctica de  l’autocaravàning:  les àrees d’aparcament dels municipis, regulades per la normativa municipal; els càmpings; i les àrees d’acollida d’autocaravanes en trànsit.

Articles relacionats

Back to top button